Κεικ Αρτοπαρασκευαστης

κεικ αρτοπαρασκευαστής

 

Εσείς κάνετε μόνο 🍞στον αρτοπαρασκευαστή σας;

Αν ναι, τότε χάνετε πολλές απολαύσεις!

Σήμερα, θα φτιάξουμε ένα αέρινο και μυρωδάτο κεικ 🥮 με πολύ απλά υλικά που όλοι σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ φτιάχνω συχνά κεικ γιατί αρέσει στα παιδιά και σίγουρα δεν θέλω να τους δίνω του εμπορίου. Αυτό που με προβληματίζει πάντα, είναι η "φασαρία" του κεικ. Βγάλε μίξερ, χτύπα με το μίξερ, πλύνε μίξερ! Και αν δεν φουσκώσει; 

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να δοκιμάσω το πρόγραμμα κεικ του αρτοπαρασκευαστή και δεν απογοητεύτηκα καθόλου! Βγήκε ένα κεικ αρωματικό, αέρινο και πολύ πολύ γευστικό.

Δείτε και τη συνταγή μου για ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή

Αρτοπαρασκευαστής:

Χρησιμοποίησα τον αρτοπαρασκευαστή του lidl και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Χρειάστηκαν 2-3 πειραματισμοί με τα υλικά βέβαια, αλλά η συνταγή που θα σας δώσω, δούλεψε ρολόι...



Υλικά:

κεικ αρτοπαρασκευαστησ


Τα υλικά, θα τα βάλετε με τη σειρά που σας τα γράφω και καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου

  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με το πηρούνι ή το σύρμα
  • 1/3 κούπας γάλα (χρησιμοποιήστε τη μεζούρα του αρτοπαρασκευαστή σας)
  • 1/2 κούπα βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι (χρησιμοποίησα για όλες τις χρήσεις)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού. Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο ξύσμα λεμονιού ζαχαρωμένο αλλά και με το κανονικό ξύσμα θα λειτουργήσει. Εαν θέλετε άλλη γεύση, μπορείτε να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι 😃
κεικ αρτοπαρασκευαστης



Ρυθμίσεις αρτοπαρασκευαστή:

Ρύθμισα στο πρόγραμμα για κεικ, 1.000 γρ, μέτριο ψήσιμο. Βγήκε ένα κεικ 830 γραμμάρια τελικό βάρος.

Συμβουλές:
  1. Περίπου 5 λεπτά αφότου ξεκινήσει το ανακάτεμα η συσκευή, με μια πλαστική σπάτουλα ξύστε γύρω γύρω για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  2. Πριν ξεκινήσει το ψήσιμο, αφαιρέστε τους αναδευτήρες. Προσοχή δεν ενημερώνει ηχητικά, υπολογίστε γύρω στο μισάωρο από το ξεκίνημα. Και να μην τους βγάλετε δεν θα γίνει κάτι, απλά θα γλυτώσετε την εμφάνιση από κάτω.
  3. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο, αφήστε το στη συσκευή να ξεκουραστεί αλλά όχι περισσότερο από 10 λεπτά γιατί θα πάρει πολλή υγρασία.
keik artoparaskevastis

κεικ αρτοπαρασκευαστησ





Σερβίρισμα:
Το κεικ αυτό, ταιριάζει ιδανικά με 
  • παγωτό
  • Σαντιγύ με φράουλες
  • Γλάσσο
κεικ αρτοπαρασκευαστης



Προσωπικά, φτιάχνω ένα απλό γλάσσο με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού αλλά φυσικά μπορείτε να κάνετε και γλάσσο σοκολάτας ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Προσοχή αφήστε το κεικ να κρυώσει εντελώς πριν το γλασσάρετε.

Γράψτε μου στα σχόλια αν σας πέτυχε.

Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 💗


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις