Συνταγή για ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή του Lidl [2022]



Σας αρέσει το φρεσκοψημένο ψωμί 🍞 που μοσχοβολάει; Θέλετε να ξέρετε ακριβώς τι περιέχει αυτό που τρώτε;

Εαν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε...

Μια από τις αγαπημένες μου αμαρτίες είναι μια ζεστή φέτα ψωμί με μπόλικο βουτυράκι!

Πρόσφατα άλλαξα τον αρτοπαρασκευαστή μου και αγόρασα έναν που βρήκα στο lidl. Για όποιον ενδιαφέρεται, η τιμή του ήταν 70€ περίπου. Οι συνταγές όμως που είχε στο βιβλίο των συνταγών δεν με κάλλυψαν ιδιαίτερα. 



Ξεκίνησα έτσι τους πειραματισμόυς και με την τέταρτη προσπάθεια, έβγαλα ένα ψωμάκι αφράτο και μυρωδάτο που μοιάζει αρκετά με ψωμί του τοστ.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής αλλά και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησα.


9 Συμβουλές για ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή:

  1. Βγάλτε τον κάδο για να τοποθετήσετε τα υλικά και μετά βάλτε τον πίσω στον αρτοπαρασκευαστή. Θα αποφύγετε έτσι να σας πέσει κάποιο υλικό όπως αλεύρι μέσα στο μηχάνημα. Την έχω πατήσει και καθαρίζει δύσκολα!
  2. Βάλτε πρώτα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά.
  3. Ακολουθήστε τη σειρά της συνταγής για την τοποθέτηση των υλικών.
  4. Η μαγιά μπαίνει πάντα τελευταία για να μην έρθει σε επαφή με το αλάτι.
  5. Μην ανοίγετε τον αρτοπαρασκευαστή όσο υπάρχει η ένδειξη φουσκώματος. Κοιτάμε μόνο από το ειδικό παράθυρο.
  6. Μόλις ακούσετε το ηχητικό και δειτε το σήμα RMV, αφαιρέστε προσεκτικά τους αναδευτήρες.
  7. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αφήστε το ψωμί να ξεκουραστεί για 10 λεπτά περίπου. Όχι παραπάνω, γιατί αρχίζει να δημιουργεί υγρασία και χάνετε την τραγανή κόρα.
  8. Όταν θα βγάλετε το ψωμί, καίει πολύ, οπότε φορέστε γάντια.
  9. Μην κόψετε το ψωμί κατευθείαν (αν και είναι πειρασμός το ξέρω...) περιμένετε 10 λεπτά τουλάχιστον.

Δείτε και τη συνταγή μου για κεικ στον αρτοπαρασκευαστή

Συνταγή για ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή

Χρησιμοποιήστε τις μεζούρες που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Απλά ρίχνουμε μέσα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται παρακάτω.

Υλικά

  • 1.5 κουπάκι νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2.5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκού αλάτι (ίσως χρειαστεί και 2.5 ανάλογα με τα γούστα)
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ ή 1 ατομική συσκευασία γαλατάκι εβαπορέ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4.5 κούπες αλεύρι (χρησιμοποίησα για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ)
Ρυθμίσεις
Πρόγραμμα: 2 (Γαλλικό Ψωμί)
Βάρος: 1.250 γρ
Χρώμα: μέτριο
Πατάμε το κουμπί έναρξης και είμαστε έτοιμοι!

Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί περίπου 03:15. 
Στο τέλος, θα έχετε ένα ψωμί συμπαγές αλλά αφράτο, το οποίο εύκολα μπορεί να αντικαταστήσει και τις φέτες του τοστ. Με τα παραπάνω υλικά, βγήκε ένα μεγάλο ψωμί, 1.065 γραμμάρια. Διατηρείται μέσα σε σακούλα άνετα μέχρι και 3 μέρες.









Περιμένω τα σχόλιά σας. Πώς βγήκε το ψωμάκι σας; σας άρεσε;

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις